Map

(Samen) wonen met mensen met een beperking

Driespoort Residentie heeft zich reeds aangepast aan het ‘wonen in de toekomst’ en wil specifieke doelgroepen helpen bij hun concrete bouwplannen. Driespoort Residentie wil voor senioren en voor mensen met beperkingen een thuis creëren met rust, ruimte, comfort en privacy. Alles is afgestemd op bewoners met beperkte mobiliteit en specifieke noden, zonder dat het opvalt. Niet stigmatiseren is de boodschap. Er kan evengoed een jong koppel in wonen! Het komt er vooral op neer een warme thuis te creëren, waar levenscomfort primeert, ook wanneer het fysiek moeilijker is of wordt.

De woonruimtes kunnen volledig naar de wensen van de bewoner worden ingericht, al dan niet samen met de interieurspecialist en aannemers van Driespoort Residentie. Indien de bewoner dit wenst, kan samen gewerkt worden met adviseurs van het Toegankelijkheidsbureau, de vzw die advies verleent omtrent aangepast wonen.

De woningen zijn flexibel en bruikbaar voor meerdere doelgroepen. Een aanpasbare woning houdt rekening met de evoluerende behoeften van mensen in hun levensloop. Residentie Driespoort richt zich tot de belangrijke groep ouder wordende mensen die hun villa willen inruilen voor een moderne, ruime loft met alle voorzieningen, ruimte en vooral privacy. Ook richt men zich tot ouders die willen samen willen blijven wonen met hun hulpbehoevend kind, maar op zoek zijn naar een kleinere, maar toch nog ruime woonst met alle mogelijkheden. Deze flexibiliteit werkt in twee richtingen. Nabestaanden kunnen eventueel de loft terug ombouwen tot een luxueuze loft of penthouse.
Specifieke voorzieningen reeds aanwezig in Residentie Driespoort:

 • 1

  Ruimte en nog eens ruimte

  Alles start met de totale ruimte van de lofts op zich. Met een gemiddelde oppervlakte van 150 tot 170m² kan een volwaardig ‘huis’ gevoel worden gecreëerd. De lofts zijn gebouwd met de beste bouwmaterialen zodat duurzaamheid, energiezuinigheid en geluidsisolatie geen klassieke, marketingbeloftes zijn. De woningen beschikken over terrassen van 30 tot 40m²; ook aan het buiten leven is dus gedacht.

 • 2

  Rolstoeltoegankelijk

  Bewoners in een rolstoel, ook een elektrische rolstoel, kunnen zich vrij bewegen in het ganse gebouw zonder enige beperking. Van in de kelder, de garage of bergruimte kan de lift genomen worden tot aan de woning. Er zijn overal brede doorgangen voorzien en er zijn geen drempels.

 • 3

  Brede binnendeuren

  De deuren zijn ook voor alle doelgroepen toegankelijk. Overal zijn deuren van 1,10 m in plaats van standaard 87 cm voorzien.

 • 4

  Extra grote brancardlift

  De extra grote lift zorgt ervoor dat alles makkelijk verplaatsbaar is en groot genoeg voor een (zieken)bed. De lift is geschikt voor iedereen, maar zeker ook voor minder mobiele mensen met looprek of (elektrische) rolstoel.

 • 5

  Aangepast sanitair

  Het sanitair wordt uiteraard gekozen samen met de bewoner, maar de ruimte is er om vlakke en veilige structuur uit te werken voor douche, bad, spiegel en wastafel. Er is absoluut voldoende ruimte voor een douchezit en hulpmiddelen zoals wandgrepen.
  En het toilet mag dan wel vaak het kleinste kamertje van een huis zijn, toch is het belangrijk voor het gebruiksgemak deze intieme ruimte voldoende groot te maken.

 • 6

  Bergruimte

  Er kan bergruimte voorzien worden in de woning zelf. De garages/staanplaatsen kunnen eventueel ook uitgebreid worden met een aanpalende berging.

  7
 • Ruime parkeerplaatsen

  De garages/staanplaatsen zijn extra breed uitgevoerd en bieden directe toegang tot de gemeenschappelijke plaatsen van het gebouw en de woningen. Zonder enige hinder (geen drempels, brede doorgangen) kan de bewoner zich verplaatsen vanuit de auto tot in de woning. De in/uitrit van de garage wordt in de winter verwarmd, om mobiliteitsproblemen door sneeuw of ijzel te vermijden.

  8
 • Kastenwanden in plaats van vaste muren

  Kastenwanden zijn niet alleen zeer mooi en praktisch, ze vervangen ook vaak vaste muren. Gezien het gebouw geen dragende binnenmuren heeft, kan de bewoner zelf de indeling van de woning bepalen. En die indeling hoeft niet definitief te zijn. Het doel is een moduleerbare meegroei woning te creëren met loftgevoel én alle hedendaags wooncomfort.

  9
 • Onderhoudsgemak

  De woningen zijn ruim en hebben weinig hoeken en geen drempels. Dit maakt dat poetsen vlot kan verlopen.

  10
 • Energiezuinigheid en gezondheid

  Door de bouwstijl, de extra isolerende aluminiumprofielen, 18cm dikke vloerisolatie, ontdubbelde akoestische wanden, automatisch ventilatiesysteem en warmtepomp met vloerverwarming in combinatie met verkoeling (tot maximum 5 graden koeler dan buiten), haalt Driespoort Residentie de laagste energienormen. Er wordt niet gewerkt met koude aircolucht die vaak de oorzaak is van luchtwegen infecties.

  11
 • Alarmsystemen en internetfaciliteiten

  Deze kunnen indien gewenst geïnstalleerd worden. Ook domotica systemen specifiek aangepast aan de noden van minder mobiele mensen kunnen in overleg worden voorzien.

Meer info? Contacteer ons

Interesse in een royale loft of exclusieve penthouse in Residentie Driespoort? Wenst u een bezoek te brengen aan onze kijk-penthouse ter plaatse?

Contacteer ons op onderstaand adres of via het contactformulier.

 • Projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren
 • IZ 5 - De Tonne 73
 • B-9800 Deinze