Map

Wonen in de toekomst – Driespoort Residentie creëert meegroeiwoningen

De demografische structuur van de maatschappij is veranderd. De woonvoorzieningen moeten mee evolueren. Daar wil Residentie Driespoort een voortrekker in zijn en inspelen op een veranderende maatschappij.

Vandaag zijn we met veel meer vijftigplussers dan vroeger. Momenteel is 1 op 5 Vlamingen ouder dan 65 jaar. Binnen 15 jaar zal dit aantal stijgen tot 1 op 4 en dit terwijl de levensverwachting blijft toenemen. Het aandeel 80+ zal tegen 2050 verdubbelen. Als we weten dat het gemiddeld verblijf in een rusthuis alsmaar korter wordt, dan is het duidelijk dat de nood aan aangepaste woningen voor senioren alsmaar groter wordt.

Daarnaast is er de schaarste van woningen voor mensen met beperkingen. Zowel in de koop- als verhuursector is er een schrijnend tekort aan toegankelijke woningen. Residentie Driespoort is hierin vooruitstrevend: zowel de gemeenschappelijke als privatieve ruimtes zijn basistoegankelijk voor diverse doelgroepen.

Toegankelijkheid is de basisnorm voor het ganse complex, de woningen zelf zijn moduleerbaar en aanpasbaar volgens de noden van de bewoner.

Dit biedt alleen maar voordelen want de woningen zijn flexibel en bruikbaar voor meerdere doelgroepen. Een aanpasbare woning houdt rekening met de evoluerende behoeften van mensen in hun levensloop. Driespoort Residentie richt zich tot de belangrijke groep ouder wordende mensen die hun villa willen inruilen voor een moderne, ruime loft met alle voorzieningen, ruimte en met vooral privacy. Ook richt men zich tot ouders die willen samen willen blijven wonen met hun hulpbehoevend kind, maar op zoek zijn naar een kleinere, maar toch nog ruime woonst met alle mogelijkheden. Deze flexibiliteit werkt in twee richtingen. Nabestaanden kunnen eventueel de loft terug ombouwen tot een luxueuze loft of penthouse.

Residentie Driespoort biedt woonruimtes met basis toegankelijke voorzieningen zodat zelfstandig wonen mogelijk gemaakt wordt. De bewoner voorziet zelf in de gewenste, bijkomende zorg via thuiszorgdiensten.
Meer info? Contacteer ons

Interesse in een royale loft of exclusieve penthouse in Residentie Driespoort? Wenst u een bezoek te brengen aan onze kijk-penthouse ter plaatse?

Contacteer ons op onderstaand adres of via het contactformulier.

  • Projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren
  • IZ 5 - De Tonne 73
  • B-9800 Deinze